Књаза Милоша бр. 7, 38220 Косовска Митровица, Србија
+38128425321
office@ftn.pr.ac.rs

Одржан Једанаесети Симпозијум о термодинамици и фазним дијаграмима

Факултет техничких наука Косовска Митровица

Једанаести симпозијум о термодинамици и фазним дијаграмима одржан је 23. и 24. јуна 2023. год. на Факултету техничких наука у Косовској Митровици. Симпозијум је одржан у сарадњи са Комитетом за термодинамику и фазне дијаграме Србије и Техничким факултетом у Бору. Финансијски је подржан од стране Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије.

На симпозијуму је учествовао већи број наставника и студената доктопрских студија са разних одсека Факултета техничких наука у Косовској Митровици, Техничког фалутета у Бору, Технолошко-металуршког факултета у Београду, Института за технологију нуклеарних и других минералних сировина и Института за хемију, технологију и металургију у Београду. Пленарно предавање је одржао др Васо Манојловић, ванредни професор Технолошко-металуршког факултета у Београду. Изложен је већи број научних радова из области термодинамике и фазних дијаграма.

Такође, за учеснике скупа организована је екскурзија у оквиру које су посећени манастир Сопоћани и црква Светих апостола Петра и Павла.